50042, м. Кривий Ріг, вул. М. Світальського, 1К
Тел: (056)404-18–63, E-mail: etc@cabletv.dp.ua

Новини

Вівторок, 26 Вересеня 2017, 11:03

Про засади запобігання та протидії корупції говорили на семінарі фахівці двох установ системи Держпраці Криворіжжя

    З метою формування запобігання і протидії корупційним правопорушенням для фахівців Криворізького експертно-технічно центру та Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області організовано та проведено семінар-практикум.

   Керуючись Законом України «Про запобігання корупції», запрошений на захід кандидат юридичних наук, доцент Криворізького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» Микола Веселов ознайомив колективи з основними правовими та організаційними засадами функціонування системи запобігання корупції в Україні.

   Перш за все, акценти були розставлені на самому понятті «корупція» та суб’єктах, на яких поширюється дія даного Закону. Основна ж увага учасників заходу була зосереджена на корупційних злочинах та відповідальності за них, передбаченими статтями Законів України «Про запобігання корупції», «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», указів Президента України.

   Кандидат юридичних наук детально зупинився на таких аспектах як: неправомірна вигода, зловживання владою та службовим становищем, зловживання впливом, хто такі службові особи, що вважається істотною шкодою та тяжкими наслідками, тощо. Окремо учасники семінару обговорили статтю Закону: Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Не оминули увагою кримінально-правові заходи припинення та викриття проявів корупції.

    В процесі обговорення всі бажаючі мали можливість отримати вичерпні відповіді на питання за даної тематики.

   Підбиваючи підсумки семінару, Микола Веселов наголосив на необхідності дотримання вимог чинного Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та побажав присутнім бути прикладом нетерпимості до проявів корупції.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.