50042, м. Кривий Ріг, вул. М. Світальського, 1К
Тел: (056)404-18–63, E-mail: etc@cabletv.dp.ua

Новини

П'ятниця, 4 Мая 2018, 08:27

Установи Держпраці Криворіжжя зустрічали майбутніх фахівці в питаннях охорони праці

   Щорічні зустрічі студентів Криворізького національного технічного університету з фахівцями двох установ системи Держпраці і цього року мали місце в рамках проведення у 2018 році Дня охорони праці в Україні.

   Всі «двері було відкрито» у приміщеннях Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області та Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці» для студентів третього курсу гірничого факультету за спеціальністю: охорона праці.

   Зустрічали гостей фахівці управління, ЕТЦ, відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні та запрошена на даний захід керівник Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

   Молодь познайомили з системою та основними напрямками діяльності Держпраці в цілому та Криворізького гірничопромислового управління зокрема. Роз’яснили практичне застосування законів про охорону праці, про працю та гігієну праці, детально обговорили права та обов’язки при працевлаштуванні, торкнулись і законів працевлаштування в країнах Євросоюзу. Познайомили з призначенням експертно-технічних центрів, як структурної одиниці Держпраці, зупинились на особливостях роботи Криворізького ЕТЦ. Окремо обговорили призначення та функціонування фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

   Особливо звернули увагу на цьогорічний девіз Всесвітнього Дня охорони праці - «Захищене і здорове покоління» та закликали бути активними у формуванні культури правової обізнаності. Тож перші відповіді на свої питання всі бажаючі отримали вичерпно і змістовно.

   Друга частина зустрічі, за бажанням самих студентів, пройшла у формі лекції на тему «Технологія вибухових робіт». Майбутніх фахівців з охорони праці зацікавила навчальна програма з даного курсу, яку вивчають безпосередньо фахівці вибухової справи підприємств, а Криворізький ЕТЦ – базове підприємство з підготовки таких фахівців для всієї України.

   А на завершені заходу студенти залишили свої враження та побажання у письмовому вигляді.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.