50042, м. Кривий Ріг, вул. М. Світальського, 1К
Тел: (056)404-18–63, E-mail: etc@cabletv.dp.ua

Новини

Вівторок, 24 Грудня 2019, 09:00

На засіданні колегії Держпраці обговорено результати роботи Служби за 2019 рік

21 грудня у Києві відбулося засідання колегії Державної служби України з питань праці.

Участь у роботі колегії взяли: Юрій Піжук – голова Профспілки працівників державних установ України, Юрій Кузовой – генеральний директор Директорату норм та стандартів гідної праці Мінсоцполітики, Михайло Волинець – народний депутат України, заступник Голови Спільного представницького органу об’єднань профспілок, Голова Конфедерації вільних профспілок України,  Андрій Зимін – заступник Голови ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України, Сергій Українець – заступник Голови профспілки працівників нафтової і газової  промисловості  України.

Під час засідання члени колегії, посадовці центрального апарату Держпраці та соціальні партнери проаналізували підсумки роботи Служби за 11 місяців 2019 року, визначили пріоритетні напрями діяльності на 2020 рік та обговорили план роботи колегії Держпраці на І півріччя 2020 року.

Особливу увагу у 2019 році Держпраці приділяла питанням легалізації трудових відносин, детінізації заробітної плати та зниження виробничого травматизму.

Під час доповіді керівників структурних підрозділів було відзначено, що у 2019 році на виконання законних вимог інспекторів праці 449 підприємств виплатили заборгованість із заробітної плати на загальну суму понад 800 млн гривень.

У результаті легалізації трудових відносин кількість застрахованих осіб  за 10 місяців 2019 року зросла на понад 80 тисяч.

Аналіз стану виробничого травматизму в Україні свідчить, що за 11 місяців  2019 року  кількість  нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом 2018 року зменшилась на 5 %, проте зі смертельним наслідком  – зросла на 2%. З метою попередження нещасних випадків на виробництві було здійснено 21 695 перевірок суб’єктів господарювання.

У кінці заходу учасники засідання колегії обговорили та визначили напрями подальшої роботи для удосконалення діяльності Служби у наступному році.

http://dsp.gov.ua/na-zasidanni-kolehii-derzhpratsi-obhovoreno-rezultaty-roboty-sluzhby-za-2019-rik/

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.